Æble-kokoskage

Ingredienser:

150 g blødt smør
150 g sukker
150 g hvedemel
75 g kokosmel
3 æg
Kornene af ½ stang vanilje
¾ dl mælk
2 tsk. bagepulver
2 store æbler, skrællede

Til drys
ca. 20 mandler, grofthakkede
2 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

Rør smør, sukker og vaniljekorn hvidt.
Pisk æggene i et ad gangen, rør godt mellem hvert.
Bland mel, kokos og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Det ene æble skæres i fine tern, som vendes i dejen.
Det andet skæres i tynde både.
Fordel dejen i en smurt form (ca. 20 × 30 cm), og kom æblebådene ovenpå i et lag, og drys med mandler og rørsukker.
Bag kagen i en 175° varm ovn ca. 30 minutter.
Kagen serveres lun eller kold med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Udskriv opskrift