4 personer

DET SKAL DU BRUGE

4 ubagte mørdejsbunde
1 dl piskefløde fra Øllingegaard
50 g usaltet smør
50 g fra Økologisk lynghonning Urtekram
100 g mørk Valrhona chokolade (Guanaja 70 %)
100 g hvid Valrhona chokolade (Ivoire 35 %)
100 g frossen havtorn – fås i delikatessen
Lidt frisk estragon

SÅDAN GØR DU

Start med at bage dine mørdejsbunde. De skal have cirka 15 minutter ved 175o. Mens bundene er i ovnen, laver du fyldet. Kom smør, fløde, smør og honning i gryden samtidig og kog det hele op. Hak den mørke chokolade helt fint, så den kan smelte, når du blander den med fløden. Kom den finthakkede mørke chokolade i en lille skål, og hæld den varme lage af fløde, smør og honning over, mens du rører forsigtigt. Du må ikke piske, så risikerer du nemlig, at chokoladen skiller.
Når mørdejsbundene er færdige, tager du dem ud og lader dem køle af i fem minutter, før du fylder dem forsigtigt med chokoladen. Lad dem efterfølgende stå i to timer på køl – så har de den perfekte konsistens.

I mellemtiden går du i gang med at lave din karamelliserede hvide chokolade, som skal på toppen. Hak chokoladen i grove stykker, og kom den i en gryde. Gryden skal have fuldt blus, til chokoladen får en brun og gylden farve. Det gør ikke noget, at chokoladen skiller – det er meningen. Når chokoladen begynder at blive lidt sej i det, er den færdig. Hæld den op i en lille skål og stil skålen i køleskabet et par timer, til den hvide, nu gyldne chokolade er helt hård.

Skær den karamelliserede hvide chokolade i tynde flager, og strø dem over tærterne sammen med havtorn og en smule estragon. Havtorn er syrlig i smagen og passer godt til den fede dessert. Du kan også bruge hindbær, hvis du ikke har havtorn. Det er en nem og lækker dessert.

Velbekomme!