Ingredienser
200 g jordskokker, skrællede og skåret i små bidder
2 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber
150 g couscous
3 dl grønsagsbouillon, fx Nature Compagnie
50 g smør
1 salatløg, finthakket
1 spsk. klippet purløg + lidt til drys
2 spsk. finthakket persille
50 g hasselnøddekerner, grofthakkede
Dressing
4 spsk. olivenolie
4 tsk. nøddeolie, fx hassel eller valnød
1½ spsk. æblecidereddike
Kværnet salt og peber
Sådan gør du:
Læg jordskokkerne i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 20 minutter, til jordskokkerne er let gyldne og netop møre.
Kom couscous i en skål og hæld kogende bouillon over.
Bland det rundt med en gaffel, dæk med film og lad det stå 5 minutter, til væden er suget.
Løsn couscous-grynene med en gaffel.
Kom smør, løg, purløg, persille, nødder og de bagte jordskokker i couscous´en og bland det godt.
Rør dressingen godt sammen, vend den rundt i couscous´en og pynt med lidt purløg.