(2 store glas)
Ingredienser
3 kg kål – her er brugt hvidkål
800 g gulerødder
15 g ingefær
15 g hvidløg – presset
15 g frisk gurkemejerod
30 g tørret gurkemeje
5 g kommensfrø
5 g fennikelfrø
30g Himalaya salt
Sådan gør du:
Vask og snit kål og gulerødder i fine strimler.
Kom det i en stor skål sammen med krydderierne.
Bland det hele godt sammen.
Brug eventuelt handsker, så dine fingre ikke bliver gule af gurkemejen.
Bland og massér ingredienserne til det bliver blødt og juicy.
Hvis ikke grøntsagerne frigiver godt med væske, så tilsæt lidt mere salt.
Kom blandingen på skoldede glas.
Pak det tæt i glasset og sørg for at fylde glasset godt op.
Væden skal dække kålblandingen.
Slut af med et hvidkålsblad foroven, for at undgå oxidation af blandingen.
Luk glasset med et lufttæt låg.
Under fermenteringen vil der dannes luft og der kan lægge lidt væske fra glassene.
Kilde: www.greenkitchenstories.com