Ingredienser
2 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg
100 g rucolasalat (eller en blanding af rucolasalat og spinat)
Et par myntestilke
15 g bredbladet persille
40 g pistacienødder, ristet let på en varm pande og grofthakkede
Reven skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. salt
Dukkah, til at drysse med (Mill&Mortar)
(du kan sagtens mikse rucolasalat, persille og spinat, som du nu har råvarerne til)
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg et par minutter, til de er gennemsigtige og bløde.
Tilsæt rucolasalaten, og rør i blandingen et par minutter, til rucolasalaten er faldet sammen – og lad det køle helt af.
Kom blandingen i en blender sammen med mynte, persille, pistacienødder, citronskal og salt, og kør det jævnt.
Kommes på en tallerken eller et lille fad og drysses med dukkah og dryppes med olie.
Kan serveres med brød eller som tilbehør til fisk, fjerkræ og grønsager.