Ostefondue fra Neuchatel

Ingredienser

1 sandwich eller formbrød ca. 750g.
400 g gruyere
200 g emmentaler
1 fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
2 tsk. citronsaft
2 tsk. Maizena
3 spsk. kirsch
friskkværnet hvid peber
reven muskatnød.
tilberedning: ca. 1/2 time

Fremgangsmåde

Skær brødet i mundrette firkanter og læg dem på et fad.
Riv osten groft. Pil hvidløget og skær det igennem. Gnid fonduegryden godt med hvidløg.
Kom hvidvin og citronsaft i gryden og bring det i kog.
Dæmp varmen og tilsæt osten i små portioner. Lad osten smelte og rør hele tiden i “ottetaller” med en grydeske.
Fortsæt således til al osten er kommet i gryden.
Rør mejsstivelse og kirsch sammen, rør det i ostemassen og varm op til kogepunktet.
Smag fonduen til med peber og muskat.
Sær fonduen på rechauden.
Der skal være så meget værme, at fonduen hele tiden bobler ganske let.
Stik brødterningerne på fonduegaflen og dyp dem i fonduen.
Drej gaflen lidt samtidig med at brødet tages op af fonduen.
Som tilbehør passer pickles, cornichoner, perleløg, Fennikelsalat med frugt.
Feldsalat med champignon samt hvidvin eller stærk te.

Udskriv opskrift