Perlespelt med æble, bladselleri, gedeost og parmaskinke

(perlebyg eller perlerug kan også benyttes til denne salat)

Ingredienser

300 g perlespelt, kogt efter anvisningen på posen, derpå afdryppet og afkølet
6 skiver parmaskinke
4 stængler bladselleri, i tynde skiver eller små tern
3 (ca. 300 g) æbler, i tern
2 spsk. hakkede salatløg (milde)
4 spsk. æbleeddike
4 spsk. rapsolie
Kværnet salt og peber
75 g gedeost, i små tern eller smuldret

Sådan gør du

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og steg den i en 175° varm ovn 10-15 minutter,
til den er helt sprød.
Bland perlespelt, bladselleri, æble og hakket løg sammen med eddike og olie, og smag til med salt og peber.
Drys med gedeost og anret salaten med den sprøde skinke og server salaten med det samme.

Udskriv opskrift