(10 kuverter)
Ingredienser
750 g polerede rugkerner
3 store smagfulde æbler
4 løg
½ bundt rosmarin
5 spsk olie
Ca. 1½ l kogende hønsebouillon
200 g friskrevet parmesan
4-5 spsk mascarpone el. fløde
Fremgangsmåde:
Olivenolien varmes op og løg, æbler i stykker og ca. halvdelen af rosmarinen svitses heri.
Rugkernerne skylles i rigeligt koldt vand og svitses med i ca. 2 min.
Nu tilsættes den kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring.
Der tilsættes bouillon ca. hvert 2. minut til det er opsuget af kernerne.
Når buillonen er opsuget og rugkernerne har en god konsistens, smages til med salt og peber,
der tilsættes mascarpone og permesan, og der røres godt rundt.
Den sidste halvdel af rosmarinen vendes i, og retten er klar til at blive serveret.
Rugkernerne kan byttes ud med perlebyg – det giver en endnu mere cremet ”Perle-otto”.
Retten passer perfekt sammen med alt slags svinekød samt fjerkræ.