Spinat-feta-tærte

Ingredienser

Dej
65 g havregryn, blended til mel
50 g mandler, malet til fint mel
2 spsk. majsmel
½ tsk. salt
3 spsk. smør eller kokosolie
3 spsk. meget koldt vand

Fyld
3 æg
150 g fetaost
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie
2 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
150 g spinat
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Bland havremel, mandelmel, majsmel og salt.
Tilsæt smør eller kokosolie og arbejd dejen sammen med hænderne.
Form dejen til en kugle, der rulles i plastfilm og lægges i køleskab en halv time.
Læg dejen i en tærteform (ca. 20 cm i diameter) og pres dejen godt ned i bund og på sider.
Prik bunden med en gaffel og bag dejen i en 180° varm ovn ca. 10 minutter.
Fyld: pisk æggene godt sammen og smuldr fetaosten i.
Tilsæt oregano, chiliflager og lidt salt og peber.
Stil blandingen til side.
Varm olien på en pande og sauter forårsløg og hvidløg nogle minutter.
Tilsæt halvdelen af spinaten og et nip salt og lad det falde sammen, før resten af spinaten tilsættes og falder sammen.
Tag det fra varmen og bland det i ægge-osteblandingen og bland det hele godt.
Kom fyldet på tærtebunden og bag tærten ca. 30 minutter i en 170° varm ovn.

Udskriv opskrift