4 personer

DET SKAL DU BRUGE

800 g Dådyrryg eller stykke af køllen fra Rævhede Naturprodukter
1 dl olivenolie
4 persillerødder
4 pastinakker
1 hvidløg
Smør
150 g oliven uden sten
½ bdt salvie
Salt
Peber

SÅDAN GØR DU

Du starter med at skille kødet fra dådyrryggen ved at skære ned langs rygbenet. Fjern skindet på oversiden med hånden, og skær herefter fedt og sener af. Kom en smule olie på en pande, og brun dådyrryggen godt af.

Vask persillerødder og pastinakker, men lad skralden sidde på. Skær toppen af, halver dem og kvadrer dem. Læg de skårede persillerødder og pastinakker op i panden til dådyrryggen sammen med et friskt hvidløg, du deler og spreder ud. Bare lad fedene beholde skalden på. Lad retten simre under låg i ca. 15 min.

Herefter fjerner du låget og skruer igen op for varmen, før du tilsætter en stor klat smør. Kom et par håndfulde oliven i sammen med en ordentlig håndfuld frisk salvie. Sæt låget på igen og ryst panden godt. Til sidst krydrer du med havsalt og friskkværnet peber. Husk, at når du steger vildtkød, skal det helst være medium eller rødt.

Start med at anrette lidt persillerødder og pastinakker midt på en tallerken. Kom et par skefulde af væden med hvidløg, salvie og oliven over. Skær tre tykke skiver at dådyrryggen og læg dem på bunden af persillerødder, pastinakker, oliven, salvie og hvidløg. Hæld en smule god olivenolie over, så har du en fantastisk efterårsret.

Velbekomme!