4 personer

DET SKAL DU BRUGE

800 g irsk lammebov uden ben
2 spsk olie
½ bdt rosmarin
5 kanelstænger
1 hvidløg
Ca. 8 dl vand
4 dl couscous (fine fra Urtekram)
1 kikærter i dåse
200 g tørrede abrikoser

SÅDAN GØR DU

Start med af skære lammeboven i tern på ca. 2×2 cm. Hæld lidt olie i en stor støbejernsgryde, og kom lammeternene i, når gryden er varm. Tilsæt frisk rosmarin, kanel og et helt hvidløg, som du bare brækker ud i fed med skræl på. Brun det hele af i et par minutter, mens du rører godt rundt. Når det hele er brunet af, tilsætter du ½ dl vand, sætter låg på og lader retten simre i ca. 40 min.

I mellemtiden laver du din couscous. Kog en liter vand op, og tilsæt couscoussen sammen med lidt groft havsalt. Husk at røre kort i couscoussen, så du undgår, der kommer klumper i. Sæt låget på, sluk, og lad den stå i 10 – 12 min.

Når lammet er færdigt, tilsætter du kikærter og abrikoser. Kom igen låg på, og lad retten stå i 10 min.

Anret couscoussen i et stort fad, og kom lamme-taginen over. Det er en anderledes afrikanskinspireret juleret til hele familien.

Velbekomme!