4 personer

DET SKAL DU BRUGE

4 stk. ribeye af amerikansk oksefilet
1/4 dl økologisk vildtblomsthonning fra Urtekram
1/4 dl valnøddeolie
1/4 dl økologisk hvid balsamico fra Urtekram
1/4 dl olivenolie fra Meyers
Salt
Bløde økologiske abrikoser fra Urtekram
100 g økologiske valnødder fra Urtekram
2 stk. julesalat/endive
150 g roquefort fra Mons
Lidt persille

SÅDAN GØR DU

Du starter med at varme en grillpande godt og komme bøfferne på. De skal have 3-4 minutter på hver side. Det giver et bedre resultat, hvis bøfferne ikke er helt køleskabskolde.

Til salaten må man gerne have en sød dressing, fordi julesalat som udgangspunkt er meget bitter. Rør honning, valnøddeolie, balsamico og olivenolie sammen i en skål med lidt flagesalt. Del dine abrikoser i halve og kom dem op i skålen sammen med en god håndfuld valnødder.

Skær bunden af julesalaten, og del den i to på langs. Stokken i bunden skærer du ud ved at lave et kegleformet snit – sørg for at få det hel med. Snit salaten i fine skiver på langs, kom den op i skålen til dressingen og bland det hele godt.

Anret bøfferne i midten af en stor tallerken. Giv dem godt med groft salt og en masse friskkværnet peber, inden du lægger dressingen med julesalat ovenpå. Knæk grove stykker af roquefortosten, og læg dem på toppen af salaten. Som det sidste pynter du med lidt friskhakket persille og giver retten et godt skvat olivenolie.

Vi anbefaler rødvinen Zinfandel Coppola.

Velbekomme!