4 personer

DET SKAL DU BRUGE

2 dl vand
2 dl hvidvin
3-4 stjerneanis
3-4 hele kardemommefrø
3-4 kanalstænger
2 g safran
100 g sukker
1 vanillestang
8 clementiner
1 liter vanilleis

SÅDAN GØR DU

Start med at hælde vand, hvidvin, stjerneanis, kardemommefrø, kanel, safran og sukker i en gryde. Herefter flækker du en vaniljestang, skraber indholdet ud og kommer begge dele op i gryden. Varm lagen op, til den koger.

Skær nu top og bund af clementinerne og skræl siderne med en skarp kniv, så du er sikker på, at der kun er ”kødet” tilbage. Del de skrællede clementiner to og læg dem ned i et stort sylteglas.

Den varme lage er nu kogt op. Hæld den ned i glasset til clementinerne, kom låg på og stil glasset i køleskabet til dagen efter.

Anret vanilleisen i et højt glas og kom clementinerne ovenpå sammen med en smule af lagen. Det er en vidunderlig juledessert.

Velbekomme!