Burger med kikærtebøffer

4 personer

Ingredienser

½ courgette
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse kikærter, afdryppede
1 æg
1 dl havregryn
1 dl rasp
1 dl revet parmesanost
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt chili
Kværnet salt og peber
Hvedemel
Smør eller olivenolie til stegning

Sådan gør du

Riv courgetten groft, bland dem med 1 spsk. groft salt, og læg det i en si.
Lad det trække i ca. 15 minutter, og pres så den overskydende væske ud af courgetten.
Kom courgette, løg og hvidløg i en foodprocessor sammen med persille og kikærter, og blend det groft.
Tilsæt æg, havregryn, rasp, parmesanost, spidskommen, chili, salt og peber.
Rør det sammen med lidt mel, til konsistensen er som frikadellefars, og sæt den i køleskabet 30 minutter.
Varm smør eller olie på en pande og steg ”farsen” som store klatter (godt 2 cm tykke) ca. 5 minutter på hver side.
Byg burgeren op med burgerbolle, salat, tomatskiver, tynde skiver rødløg, syltede agurker, mayonnaise og ketchup.
Burgeren kan serveres med fritter af kartofler eller søde kartofler.

Udskriv opskrift