Ingredienser
1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knuste
2-3 spsk. olivenolie
2 gulerødder, den ene skæres i tern på ca. 1 x 1 cm – den anden rives groft
2 stilke bladselleri, i tern på ca. 1 x 1 cm
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
1¼ dl rødvin
100 g belugalinser, skyllede
4 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
2 laurbærblade
2 dåser flåede tomater
Kværnet salt og peber
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg nogle minutter.
Tilsæt derpå gulerodstern, bladselleri, basilikum og oregano og lad det simre et par minutter.
Tilsæt rødvinen og lad den koge lidt ind.
Tilsæt derpå linser, halvdelen af bouillonen, laurbærblade, de flåede tomater og krydr med salt og peber.
Tilsæt den revne gulerod.
Bring det hele i kog, skru ned og lad det hele simre ca. 30 minutter.
Rør jævnligt i retten og juster væden med den resterende bouillon lidt efter lidt.
Retten serveres med pasta, parmesanost (udelades hvis retten skal være vegansk) og hakket persille.