Tunfrikadeller i tomatsauce

Ingredienser

4 pers.

1 skive hvidt brød, uden skorpe
1½ dl mælk
1 lille håndfuld bredbladet persilleblade, hakkes fint
Bladene af et par oreganostilke, hakkes
2 dåser tun i olie
2 spsk. revet usprøjtet citronskal
2 spsk. revet parmesanost
1 stort æg eller 2 små
Kværnet salt og peber

Tomatsauce:
500 g cherrytomater eller små blommetomater
1-2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. rosiner
2 spsk. pinjekerner
Et par stilke bredbladet persille, hakket

Sådan gør du

Udblød brødet i mælken.
Rør tun, brød, krydderurter, citronskal, ost og æg sammen og krydr med salt og peber.
Form farsen til små frikadeller, der steges i en 200° varm ovn ca. 15 minutter.

Tomatsauce: steg tomaterne i olie på pande. Inden væden trænger for meget ud tilsættes hvidløg, som steger med.
Tilsæt rosiner og pinjekerner, og et par minutter senere persille, salt og peber.
Tunfrikadellerne serveres i tomatsaucen.

Udskriv opskrift