Baba au Ruhm

Ingredienser

25 g gær
350 g mel
6-7 spsk. lunken vand
6-7 spsk. lunken mælk
100 g sukker
1 knivspids salt
3 æg
Kornene fra 1 vaniljestang
100 g blødt smør
2 spsk. korender
1 spsk. rosiner

Sukkerlage:
250 g sukker
2½ dl vand
6-7 cl rom

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lune vand og mælk og lad den stå et øjeblik. Pisk æggene sammen med korn fra vaniljestangen. Sigt mel, sukker og salt ned i en skål, lav en lille fordybning i midten og hæld gærblandingen i.
Tilsæt æggene lidt efter lidt mens der blandes. Konsistensen skal nærmest være flydende. Rør det hele godt igennem og fordel så det bløde smør i klatter over dejen. Dæk den til og lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen igennem igen og bland korender og rosiner i. Smør en dyb randform og fyld dejen i – kun halvt op, da dejen hæver. Lad formen stå lunt under et viskestykke ca. 40 minutter.
Bag kagen først i en 230° varm ovn i 10 minutter. Skru derefter ned til 175° og bag videre i ca. 30 minutter time. Lad kagen svale af og vend den ud af formen.
Kog en sukkerlage af vand og sukker og smag den til med rom. Prik kagen med en gaffel og øs den lune sukkerlage over. Måske er der ikke brug for al sukkerlagen, det afhænger af, hvor meget kagen kan suge.
Ved servering kan man give den et par cl rom mere. Og kagen kan serveres med syltede frugter eller en blandet frugtsalat, som også har fået lov til at trække i lidt lun sukkerlage.

 

Udskriv opskrift