Bagt fetaost med grønsager og citron-tahin dressing

Ingredienser

1 dåse (400 g) kikærter, drænet for væde og skyllede
300 g spidskål, den tykke stok fjernes og resten skæres i stykker på ca. 5 cm
3 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med
Kværnet salt og peber
1 tsk. røget paprika
¼ tsk. cayennepeber
2 stykker fetaost á 200 g, halveret på tværs (horisontalt)
25 g græskarkerner
1 spsk. tahin
3 spsk. olivenolie
Saft af 2 citroner + saft af 1 citron til at dryppe over ved serveringen
Kværnet salt og peber

 

Sådan gør du

Varm ovnen samt en bageplade op til 200°.
Når ovnen er varm, tages bagepladen ud. Kikærter og kål lægges på pladen og vendes med (vha. træske) olie, salt, peber, paprika og cayennepeber.
Spred det hele jævnt ud på pladen og lav små rum, hvor fetaosten kan lægges, så den har kontakt med bagepladen.
Dryp fetaosten med olie og drys med peber.
Kom pladen i ovnen 15-20 minutter, til fetaen er blød og lysebrun, kålen let brunet og kikærterne er sprøde – vend kikærter og grønt rundt en gang undervejs, men ikke fetaosten.
Kom græskarkerner ved de sidste 5 minutter af stegtiden.
Imens røres tahin, olie og citronsaft (af 2 citroner) sammen og dressingen krydres med salt og peber.
Ved serveringen dryppes citronsaft over retten og dressingen serveres til.

Udskriv opskrift