Ovnbagt ratatouille

Ingredienser

1 (ca. 300 g) aubergine, skåret i store tern
2 (ca. 500 g) courgetter, skåret i grove bidder
1 rød peberfrugt, uden kerner og skåret i store tern
1 gul peberfrugt, uden kerner og skåret i store tern
500 g små blommetomater
2 fed hvidløg, halverede
1 par stilke frisk timian, hakkede
1 håndfuld basilikum, grofthakket
4 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Drys salt over aubergineternene og lad dem stå og trække ca. ½ time.
Skyl derefter ternene og tør dem for væde.
Læg alle grønsagerne i en bradepande – tomaterne lægges øverst og de halve fed hvidløg fordeles rundt i fadet.
Timian drysses over, olien hældes ved og der krydres med salt og peber.
Vend det hele forsigtigt rundt med let hånd, og ikke for meget.
Kom bradepanden i en 175° varm ovn og bag grønsagerne ca. 30 minutter.
Drys med basilikum lige inden serveringen.
Serveres evt. med sprøde hvidløgsbrød (ristet brød der gnides med hvidløg og dryppes med lidt olivenolie).

Udskriv opskrift