(Pr. person)
Ingredienser
6 cherrytomater, halverede
1 tsk. olivenolie
Kværnet salt og peber
125 g blomkål, grofthakket
1 tsk. kokosolie
¼ løg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. rosiner
1 spsk. hakket koriander
Ca. 5 cm agurk, i tynde skiver
3-4 falafel, frosne og tilberedt efter anvisningen på pakken
1 lille håndfuld feldsalat
1 spsk. pinjekerner, ristet let gyldne på en tør pande
1 spsk. granatæblekerner
Dressing:
1 spsk. olivenolie
½ spsk. tahin
½ spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
Læg de halve tomater i et lille ovnfast fad, dryp med olie og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i en 220° varm ovn 10 minutter, til tomaterne er bløde, men stadig har deres facon.
Kør blomkålen i en foodprocessor til kålen ligner løse ris.
Varm kokosolien i en gryde og sauter løg og hvidløg nogle minutter, til de er bløde.
Tilsæt blomkålen sammen med 1 spsk. vand.
Læg låg på og lad det simre et par minutter, til blomkålen er blød, men stadig har bid.
Tilsæt rosiner og koriander og tag gryden fra varmen.
Pisk dressingen sammen.
Kom blomkåls-risene i en skål.
Rundt i skålen, hver for sig (i hver sin ”afdeling”), kommes agurkeskiver, bagte tomater, feldsalat og falafel.
Drys med pinjekerner og granatæblekerner.
Dryp med dressingen og krydr med salt og peber.