Ingredienser
3 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. ingefær, revet
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
3 tsk. karry
1 stor tsk. stødt koriander
½ tsk. kardemomme
½ tsk. chiliflager
5-6 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
200 g røde linser, skyllede
2 dåse flåede tomater
Kværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Varm olien i en stor gryde og steg hvidløg og ingefær 1 minut, mens der røres rundt.
Tilsæt spidskommen, karry, kardemomme, koriander og chiliflager og svits krydderierne af 1 minut under omrøring.
Kom linserne i gryden sammen med bouillon og hakkede tomater.
Lad det hele simre under låg 45 minutter.
Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt vand undervejs.
Smag til med salt og peber og pynt dahl´en med koriander, og server den med græsk yoghurt rørt med lige dele honning og revet ingefær – og naanbrød.