Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1-2 tsk. spidskommen
½ tsk. kardemomme
½ tsk. kanel
½ tsk. gurkemeje
½ tsk røget paprika (eller almindelig paprika)
1 knivspids cayennepeber
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser flåede hakkede tomater
1 rød peberfrugt, uden kerner og skåret i strimler
4 æg
Hakket bredbladet persille til pynt
Fremgangsmåde
Varm en panden og rist krydderierne på den varme pande under omrøring 1-2 minutter, til det begynder at dufte.
Tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter løgene til de er klare.
Tilsæt tomat og lad det simre uden låg ca. 10 minutter, til væden er reduceret lidt.
Tilsæt peberfrugt og lad dem simre med i et par minutter.
Æggene slås ud i panden, rør en smule af æggehviden rundt i retten.
Sæt låg på panden og lad den stå til æggehviden er fast.
Sæt eventuelt panden (den skal kunne tåle ovnvarme) i ovnen et par minutter for at gyldne overfladen.
Til sidst drysses med hakket persille.