(6 pers)
Ingredienser
8 spsk. gin
500 g. sukkerlage (se opskrift længere nede)
375 g tonic-vand
Saft af 1 citron
Pynt:
Evt. lime- eller citronbåde
Grundsukkerlage:
(ca. 2000 g, du skal dog kun bruge 500 g. til gin- og tonicsorbet).
1000 g sukker
1000 g vand
Evt. 1. stang god vanilje
Fremgangsmåde
Bland gin, sukkerlage, tonicvand og saften fra en sigtet citron i en beholder med et tætsluttende låg, og rør det godt sammen.
Synes du blandingen mangler lidt syre, tilsættes lidt ekstra citronsaft.
Stil beholderen i køleskabet, og lad væsken afkøle til den bliver helt kold.
Når væsken er blevet kold hældes den i en ismaskine, og køres til sorbet.
Indfrysningstiden varierer fra ismaskine til ismaskine.
Hold øje med ismassen, når den er blevet fast og har en grødet konsistens hældes den tilbage i en tætsluttende beholder og ligges i fryseren natten over.
Tag sorbeten ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og lad den temperere i køleskabet.
Kugl den evt. op med en iskugleske eller en varm spiseske, og pynt evt. med lidt lime- eller citronbåde.
Server straks.
Grundsukkerlage:
Vand og sukker kommes i en gryde og bringes i kog.
Væsken skal være klar, først da er den er den færdig.
Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af.
Sukkerlagen opbevares i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2. uger.
Velbekomme!