Vegetarisk gryde med tofu og grønsager i chilisauce

(4 personer)

Ingredienser

2 porrer, skåret i skiver på 2 cm
1 rød peberfrugt, uden kerner og skåret i små tern
250 g cherrytomater eller små blommetomater, halverede
150 g sukkerærter
2 spsk. olivenolie
3 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
1 spsk. majsstivelse
3 spsk. shoyu/sojasauce
2 tsk. ristet sesamolie
1 fed hvidløg, finthakket
2 cm ingefær, finthakket
½-2 spsk. chilipasta, fx sambal oelek
300 g blød tofu (fast kan også anvendes), skåret i tern på 2 x 2 cm
Ca. ½ bakke koriander

Sådan gør du

Svits porrer og peberfrugt i olie i en wok eller på en sauterpande 4-5 minutter, under omrøring så det ikke bruner.
Tilsæt så bouillon.
Opløs majsstivelsen i sojasaucen, og hæld det i wokken/panden under omrøring.
Tilsæt tomater og ærter og lad det simre et par minutter.
Skru ned og smag til med sesamolie, hvidløg, ingefær og chilipasta.
Vend forsigtigt tofuen i – blot ved at ryste pande eller wok, og lad den simre med nogle minutter.
Smag mere til om nødvendigt.
Drys retten med koriander og server den med kogte ris.

Udskriv opskrift