(4 pers.)
Tilberedning: Ca. 1 time
Ingredienser
2 agerhøns
2 store madæbler (Belle de Boskop)
100 gr smør
1 lille selleri
1 bdt. persille eller selleritop
lidt sukker
lidt olie
salt og peber
Mousseline-sauce:
4 æggeblommer
4 dl creme fraiche 38%
1 stk. peberrod
Sådan gør du:
Æblerne skrælles, befris for kernehus, skæres i både og koges i smør med et par spsk. vand.
Når ægblerne er udkogte, rives den skrællede selleri og koges med i æblepureen, som smages til med
lidt sukker, salt og peber.
Æggeblommer og creme fraiche varmes uden at koge under stadig piskning itl konsistensen er cremet.
Smag til med salt, peber og en knivspids sukker samt den fintrevne peberrod.
Det kan laves i forvejen og varmes, mens kødet steger.
De istandgjorte agerhøns krydres med salt og peber og pensles med olie.
Steges i en 150 gr. C. varm ovn i 2 x 10 min. (med 10 min. pause) og venter tildækket i 10 min. før de skæres ud.
Anret en halv agerhøne pr. person sammen med den æblestuvede selleri, og byd peberrods-mousseline til.
Tilbehør: Kogte gode pille-kartofler