(Homard à l’américaine)
(2 pers)
Ingrédients :
2 halve kogte hummer
200 g. tomater i tern uden kerner el. 1 flåede hakkede tomater
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
75 g. af hver af følgende: gulerødder, fennikel, porre i tern
40 g. smør
20 cl. hvid vin
2 cl. cognac
1 dl. kraftig fiskefond
1 spsk. tomatpure
1 knsp. safran
1 knsp. Chilisauce (sambal öelek)
Havsalt, st. hvid peber
Fremgangsmåde:
Kødet tages ud af halen og skæres i tern.
Sauter løg, hvidløg og grøntsager i smør i 2 min.
Tilsæt safran og chilisauce og sauter med kort og tilsæt tomatpuré.
Hummerkødet kommes i og cognac tilsættes.
Sæt ild til retten så den flamberes.
Tilsæt herefter hvidvin og kog retten ind 2/3 og tilsæt herefter fiskefond.
Kog igen ind 2/3 og smag til med salt og peber.
Tilsæt fløde og kog retten hurtigt igennem.
Varm hummerskallen før servering i ovnen i 5 min ved 180 grader.
Læg hummerskallen på en tallerken og fyld hummerretten i skallen.
Pynt af med krydderurter og server straks.
Spises med godt sprødt brød eller riz pilaf.