(4 personer)
Ingredienser:
1½ liter vand
¾ dl hvidvinseddike
1½ tsk salt
1 tsk sukker
4 stilke estragon
10 peberkorn
2 rødløg
1 fennikel
450-500 g laksefilet uden skind og ben
2 æbler
900 g kogte nye kartofler
1 bundt forårsløg
1 spsk olivenolie
Lakserognscreme:
2 dl syrnet fløde 9%
revet skal af ½ usprøjtet citron
2-3 tsk citronsaft
salt og peber
50 g lakse- eller ørredrogn
Tilbehør: Godt brød
Sådan gør du:
Kog vandet op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande.
Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
Skær laksen i 8 tykke skiver på skrå. Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken
trække i lagen i 15 min.
Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver og snit forårsløgene fint.
Tag fisken op af lagen, og hæld lagen fra grøntsagerne.
Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden.
Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med lakserognscreme.
Lakserognscreme:
Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Vend lakserognen i cremen, og servér ved siden af i en skål.
Servér retten med godt brød.
Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred.
Energi:
Pr. person:
3000 kJ (710 kcal)
Protein: 21%
Kulhydrat: 49%
Fedt: 30% (24 g)