Ørred med æble-ciderflødesauce

(4 personer)

Ingredienser:

4 ørredfileter á ca. 200 g
5 spsk. olivenolie
1½ dl citronsaft
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk. finthakket persille
3 spsk. fintklippet purløg
5 spsk. æblecider
50 g smør
2 spsk. fløde
1 madæble, uden kernehus og skåret i tynde skiver
1 spsk. farin

Sådan gør du:

Bland olie, citronsaft, hvidløg og purløg, og lad ørredfileterne trække i denne marinade i køleskab mindst 1 time.
I mens tilberedes saucen:lad cideren simre i en lille gryde til den er reduceret til halvdelen.
Dæmp varmen og tilsæt smør og fløde under kraftig omrøring til smørret er smeltet.
Steg ørredfileterne på en pande 3 minutter på hver side, og læg fisken i en ovnfast fad, og steg den i en 170° varm ovn ca. 10 minutter.
Kom æbleskiverne på en pande, drys dem med farin og steg dem ved god varme, til æblerne er gyldne.
Tag æblerne af panden og hæld saucen på panden.
Server ørredfileterne med æblestykkerne lagt over fisken og dryp med saucen.

Udskriv opskrift