– en ægte italiener
(Ca. 4 personer)
Ingredienser:
4 stk. Osso Buco
Ca. 4 spsk. Olivenolie
1 løg, skåret i tern
2 stængler bladselleri,
skåret i tern
2 glas tør hvidvin
Ca. 3 dl. Oksefond
Salt & peber
Mel til panering
Citron, hvidløg, persille
Sådan gør du:
Drys Osso Buco med mel, krydret med salt & peber.
Opvarm olien i en gryde (gerne støbejern) og brun kødet på alle sider.
Tag kødet op.
Kom evt. mere olie i gryden og svits løg, bladselleri og gulerødder, til de får en anelse farve.
Læg kødet tilbage, tilsæt vin, fond/bouillon og bring det langsomt i kog.
Læg låg på, og lad retten småsimre ca. 1 1/2 time, til kødet er mørt. Tilsæt mere fond undervejs om nødvendigt.
Retten serveres med risotto – se tilberedning på pakken – og ”gremolado”, som er en blanding af finreven citronskal, hvidløg og persille.