(4 personer)
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
Olivenolie
2 fed hvidløg, knuste
2 spsk. timianblade
1 tsk. tørrede chiliflager
Kværnet salt og peber
2 spsk. tomatpuré
1¼ dl tør hvidvin
1 spsk. usprøjtet citronskal
2 spsk. citronsaft
2 spsk. rød vineddike
400 g små tomater, fx blomme eller cherrytomater, evt. blandede røde og gule
75 g sorte oliven
Brøndkarse til pynt
Reven parmesanost til at drysse med
Pasta til 4 personer, kogt al dente efter anvisningen på pakken
Sådan gør du:
Varm olie på en pande og tilsæt kød, hvidløg, timian og chiliflager og brun det 6-8 minutter.
Tilsæt tomatpuré, salt og peber og lad det simre ca. 4 minutter mere.
Tilsæt vin og lad det simre yderligere et par minutter, til vinen er kogt lidt ind.
Kog imens pastaen og vend den med den resterende olie, citronsaft og skal og eddike.
Tilsæt kødet, tomater og oliven og vend det forsigtigt rundt – eller pastaen kan serveres for sig.
Pynt med brøndkarse og drys med parmesan.