Fastelavnsboller med rosiner og marcipan

(ca. 15 stk.)

Ingredienser:

50 g gær
1 tsk. sukker
1½ dl mælk, lunken
100 g smør, blødt
½ tsk. salt
1 æg + æg til pensling
Ca. 400 g mel

Fyld:
150 g marcipan
100 g rosiner
1 stor spsk. blødt smør
Revet skal af usprøjtet appelsin

Sådan gør du:

Kom gær og sukker i en skål.
Kom mælken i og rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt smør, salt og æg og rør det sammen.
Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke ca. 45 minutter.
Riv marcipanen ned i en skål og kom rosiner, smør og lidt appelsinskal i og rør det godt sammen.
Når dejen til fastelavnsboller har hævet, deles den i ca. 15 dele.
Rul hver del ud som en flad cirkel, der fyldes med marcipanblandingen.
Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og pres/luk dem godt sammen.
Lad bollerne efterhæve på bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
Pensl med æg og bag bollerne i en 210° varm ovn 12-15 minutter.

Udskriv opskrift