Fastelevnsboller – veganske

12 stk. – (lånt af Mia Sommer)

Ingredienser:

Dej:
600 g hvedemel
3 dl lunken vand (”lillefinger varmt”)
50 g gær
100 g plantemargarine
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Fyld:
1 pose kagecreme (pulver) fra Dr. Oetker
3 dl sojamælk
100 g mørk chokolade
Ca. 150 g marcipan

Glasur af flormelis, kakao og vand

Sådan gør du:

Smelt plantemargarinen i en gryde.
Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter sukker, vaniljesukker og salt.
Tilsæt plantemargarine og mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Pisk en pose pulverkagecreme med 3 dl sojamælk.
Stil cremen i køleskabet, og pisk den igen, når den skal bruges.
Når dejen har hævet, skal den æltes igennem og formes til boller.
Del dejen i 12 lige store kugler, og rul hver enkelt kugle ud, så den ligner en lille pandekage.
På hver “pandekage” placeres 1 spsk. kagecreme, et stykke mørk chokolade og et stykke marcipan.
Efterfølgende lukkes siderne sammen om fyldet.
Sørg for at lukke dem godt, så de ikke går op igen.
Vend bollerne, så lukningen vender nedad.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 30 minutter tildækket et lunt sted.
Bollerne bages i en 200° varm ovn ca. 15 minutter, til de er let gyldne.
Rør glasuren ret tyk, så den ikke flyder for meget ud på bollerne.
Når bollerne er afkølede, pyntes de med glasuren.

Udskriv opskrift