Jordbærtærte til Sankt Hans

Ingredienser:

Bund
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør, skåret i små tern + lidt til fadet
2 æg
4 spsk. hvedemel
50 g mørk chokolade, smeltet

Creme
250 g mascarpone
1 dl græsk yoghurt
3 spsk. flormelis
Kornene af ½ vaniljestang

Pynt
250 g jordbær delt i kvarter

Sådan gør du:

Rør marcipanen sammen med smørret.
Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
Vend melet i dejen til sidst.
Fordel dejen i et smurt tærtefad (diameter 20 cm) og bag bunden i en 175° varm ovn ca. 20 minutter, til bunden er lysebrun.
Afkøl bunden og smør den så med smeltet chokolade.
Pisk mascarponen med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast, jævn creme.
Fordel cremen på bunden og pynt derpå med jordbær og server kagen med det sammen.

Udskriv opskrift