Ingredienser:
200 g mandler, smuttede
100 g mørk chokolade, hakket
3 æggehvider
175 g flormelis
Fyld:
Ca. 600 g jordbær, halvdelen af bærrene halveres
2½ dl piskefløde, pisket til skum
Sådan gør du:
Bunde:læg mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem 5-10 minutter i en 175° varm ovn, til de er gyldne, og lad dem køle af.
Hak halvdelen af mandlerne i en foodprocessor, og hak den anden halvdel groft med en kniv.
Pisk æggehviderne, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, til dejen er sej og luftig.
Tilsæt de hakkede mandler og den hakkede chokolade lidt ad gangen.
Fordel dejen i 2 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på bagepapir.
Bag bundene i en 170° varm ovn ca. 20 minutter.
Lad bundene køle af, før de løsnes fra bagepapiret.
Fyld:fordel de halve jordbær på den ene makronbund, og læg halvdelen af flødeskummet over bærrene.
Læg forsigtigt den anden makronbund over.
Fordel resten af flødeskummet, og pynt til sidst med de hele jordbær.
Kagen serveres med det samme.