Ingredienser:
Tærtedej
• 200 g hvedemel
• 100 g blødt smør + lidt til fadet
• 1 æggeblomme
• 1 spsk. sukker
Fyld
• 2 dl grofthakkede mandler
• 2½ dl piskefløde
• 2 spsk. sukker
• Evt. god jordbærmarmelade eller frisk frugt, der dækkes over den færdige tærte
Sådan gør du:
Melet æltes hurtigt sammen med det bløde smør, æggeblomme og sukker.
Evt. tilsættes ganske lidt vand. Dejen rulles ud og lægges i et smurt tærtefad.
Tærtebunden forbages i en 200° varm ovn 10 minutter.
Mandlerne koges op sammen med fløde og sukker.
Blandingen simrer ved svag varme ca. 10 minutter, til cremen tykner.
Fyldet kommes på den forbagte bund, og tærten bages færdig ca. 25 minutter.
Tærten afkøles før serveringen og dækkes eventuelt med frisk frugt eller god marmelade.