Strutter 2

Ingredienser:

30 g gær
100 g smør
3 dl. mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g hvedemel
1 æg, sammenpisket

Sådan gør du:

Mælken lunes til den er ”lillefinger-varm” (ca. 35°) og gæren udrøres heri.
Smørret smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig.
Dejen hæver tildækket et lunt sted ca. 45 minutter, til dobbelte størrelse.
Dejen slås ned, æltes let igennem, trilles ud til en stang, som deles i stykker, der formes til boller.
I hver bolle klippes et ret dybt kryds.
De fremkomne snipper foldes ud til siden, og strutterne vendes (nærmest stilles på snipperne) og sættes på en bageplade med bagepapir.
De efterhæver ca. 20 minutter, pensles med æg og bages i en 220° varm ovn ca. 20 minutter.

Udskriv opskrift