(8 personer)
Ingredienser:
5-600 g løg i grove tern
cirka 800 g oksekød i strimler (tykkam el. bov)
75 g pancetta i små tern
4 spsk. olivenolie
10 hele, gokkede enebær
20 hele, knuste peberkorn
1 stor tsk. tørret oregano
1 stor kvist frisk rosmarin
2-3 laurbærblade
5 store fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
3 spsk. paprika
7-8 dl tomatpasta eller hakkede tomater
5 dl vand
1 dl hedvin
1 spsk. groft salt
500 g champignon, i kvarte
600 g cocktailpølser eller 4-500 g små chorizo
Sådan gør du:
Steg pancettaen i olivenolien i en tykbundet stegegryde, til den slipper fedtet, kom løgene i og steg ved høj varme, til de bruner.
Kom kødet i og steg videre, til det er brunet på alle sider, det tager sin tid.
Kom alle krydderier og hvidløg i og steg, til det hele dufter dejligt, og kødet er helt fedtet ind i krydderierne.
Kom vinen i og steg, til den er væk igen.
Kom svampene i og kom tomater og vand på.
Hvis det er chorizo, man bruger, skal de i nu.
Cocktailpølser skal kun koge med de sidste 20 minutter.
Læg et tæt låg på gryden og lad retten simre på komfuret de næste par timer.
Jægergryden er færdig, når kødet er mørt som smør, og væden er kogt ind til en tyk aromatisk sauce.
Det kan være nødvendigt at spæde mere vand til undervejs.
Spis med kartoffelmos eller ovnbagte rodfrugter, eller begge dele.
En sprød salat til vil være velkommen.