(ca.30 stk.)
Ingredienser:
200 g blødt smør
150 g flormelis
100 g muscovadosukker
2 æg
300 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. salt
½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
200 g mørk chokolade, groft hakket
100 g mandler, grofthakkede
100 g hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du
Pisk smør, flormelis og sukker godt sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Sigt mel, kakao, salt og bagepulver i dejen, kom krydderierne i og rør godt.
Vend chokolade, mandler og nødder i en anelse mel (så de ikke falder til bundt)og kom dem i dejen.
Tril dejen til kugler på størrelse med små valnødder, eventuelt med lidt mel på hænderne.
Sæt kuglerne på bageplader med bagepapir og giv kagerne et let tryk.
Bag kagerne i en 225° varm ovn ca. 7 minutter og lad kagerne afkøle på en rist.