Juleboller

(ca. 16 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

500 g hvedemel
50 g gær
Ca. 3 dl kærnemælk
50 g smør
1 æg
½ tsk. salt
2 spsk. honning
50 g soltørrede tranebær
50 g rosiner
1 tsk. kardemomme
1 æg, pisket med 2 spsk. Vand, til pensling

Sådan gør du

Rør gæren ud i ”lillefingervarm” kærnemælk og tilsæt smør, æg, salt, honning og kardemomme.
Tilsæt den halve mængde mel og resten af ingredienserne og rør dejen grundigt sammen.
Tilsæt resten af melet og ælt godt, til dejen er blød.
Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted, ca. 30 minutter.
Slå dejen ned og form den til boller, der efterhæver på en bageplade med bagepapir ca. 15 minutter.
Bollerne pensles med æg og bages i en 220° varm ovn 12-15 minutter.

Udskriv opskrift