Luciabrød

(20-24 stk.)

Ingredienser

50 g smør
2½ dl mælk
¼ tsk. safran
1 tsk. stødt kardemomme
25 g gær
½ tsk. salt
4 spsk. sukker
400 g hvedemel
Æg til pensling
Rosiner til pynt

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, ved svag varme.
tilsæt mælk, så den bliver lunken.
Tilsæt kardemomme og safran.
Rør gæren ud i den lune blanding.
Tilsæt salt, sukker og til sidst melet lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt igennem og stil dejen til hævning, tildækket et lunt sted, 1 time.
Rul dejen ud i fingertykke pølser.
Skær dem i passende stykker, så de kan vikles som flade snegle.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir, pensl dem med æg og pynt med en rosin i midten på hvert lille brød.
Lad brødene efterhæve en halv time og bag dem i en 225° varm ovn ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Udskriv opskrift