Nem langtidsstegt nakkekam

(4 personer)

Ingredienser

1 nakkekam på ca. 1¾ kg
3-5 dl æblemost
½ selleri, skrællet og skåret i tern på ca. 2 x 2 cm
4-6 gulerødder, i store skiver
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Krydr stegen godt med salt, så saltet kommer ned i rillerne.
Læg stegen i et ovnfast fad, der sættes i en 200° varm ovn 20-30 minutter, til stegen er godt brunet.
Hæld eventuelt fedt fra og hæld 3 dl æblemost ved og steg videre ca. 15 minutter.
Skru varmen ned til 150° og steg videre i 3 timer.
Sørg for at der hele tiden er 1 cm væske i bunden af fadet og spæd med mere æblemost om nødvendigt.
Kom selleri og gulerødder i fadet 30-45 minutter før stegen er færdig og spæd med æblemost, så der er netop er væske om grønsagerne.
Giv eventuelt stegen grill til sidst, så sværen bliver helt sprød.
Skær stegen i skiver og server den med grønsagerne smør-sauterede æblebåde tilberedt med lidt frisk timian.

Udskriv opskrift