Krydrede lammefrikadeller (kofta) med tzatziki

(4 personer)

Ingredienser:

KOFTA
500 g hakket lammekød (eller oksekød)
1 løg, revet
1½ tsk. røget paprika
1 tsk. stødt kommen
1 tsk. kanel
Ca. ¼ bakke koriander, grofthakket
Nogle stilke mynte, grofthakkede
Reven skal al 1 usprøjtet citron
Olivenolie til stegning

TZATZIKI
1 agurk, halveret på langs, kernerne skrabes ud og resten rives 2 dl yoghurt Nogle stilke mynte, grofthakkede 3 forårsløg, finthakkede 1 fed hvidløg, presset Saft af ½ citron

Sådan gør du:

Bland kødet med alle ingredienserne til det er godt blandet.
Form farsen til aflange, tykke pølser, der sættes i køleskab i en halv time.
Varm olien på en pande og steg ”pølserne” 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
Sæt ”pølserne” på en bageplade og steg dem færdige i en 180° varm ovn ca. 10 minutter.
I mens tilberedes tzatzikien: bland 1 tsk.
salt med den revne agurk og kom det i en si med en skål under.
Bland de øvrige ingredienser sammen.
Pres væden fra agurken og bland den med de øvrige ingredienser, og server tzatzikien sammen med kofta.

Udskriv opskrift