Ingredienser:
16 små lammekoteletter med skaft
Kværnet salt og peber
Smør og olivenolie til stegning
Marinade:
Saft og reven skal af 1 usprøjtet citron
1 dl olivenolie
1 dl cognac
1 bundt persille, hakket
3-4 rosmarinstilke
2-3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
Sådan gør du
Skrab skafterne på koteletterne fri for kød.
Krydr med salt og peber og læg koteletterne i et stort fad.
Pisk marinaden sammen og hæld den over koteletterne.
Dæk fadet med film og sæt det i køleskabet mindst 2 timer, gerne natten over – vend koteletterne rundt nogle gange undervejs.
Hæld marinaden fra koteletterne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Steg koteletterne i smør/olie.
Er de små skal de kun have ganske kort tid, så de stadig er rosa indvendige.
Du kan servere lammekoteletterne med den klassiske mintgelé eller mintsauce (begge dele fås hos Dalgaard) eller med marokkansk ghermoula tilberedt af 2 håndfulde finthakket koriander, 2 håndfulde bredbladet finthakket persille, 1-2 finthakkede hvidløg, 2 spsk. hel spidskommen, der er ristet på en pande et par minutter og derefter knust i en morter, og det hele røres med 1 dl olivenolie.