4 personer
Ingredienser:
1 bundt asparges (500 g)
400 g kort pasta, fx penne, skruer eller sløjfer
1 stor avocado
2 dl ylette, letmælksyoghurt eller lign.
saft af ½-1 citron
200 g røget laks i skiver
salt og peber
1 bundt purløg
Tilbehør:
Godt brød
Sådan gør du
Knæk enden af aspargesene, og skær dem derefter i stykker på 3 cm.
Kog pastaen i rigeligt kogende vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken. Kog aspargesene med de sidste 3 min.
Hæld pasta og asparges op i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske.
Blend avocadokødet med ylette og citronsaft.
Skær laksen i strimler.
Vend pasta, asparges, laks og avocadodressing grundigt sammen i en stor skål. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, så dressingen ligger cremet og lækker om pastaen.
Drys hakket purløg over pastasalaten, og servér med brød.
Tilbehør: Godt brød
Tip: I stedet for røget laks kan du bruge røget ørred.
Energi:
Pr. person:
3000 kJ (720 kcal)
Protein: 19%
Kulhydrat: 65%
Fedt: 16% (12 g)