Aspargessuppe

Ingredienser:

750 g grønne asparges, den træede ende knækkes af og skær resten i stykker på ca. 5 cm
4 skalotteløg, finthakkede
1 liter grønsagsbouillon
3 dl tør hvidvin
2½ dl piskefløde
250 g frosne ærter
Smør til stegning
Salt
Lidt stødt cayennepeber
70 g parmaskinke, i tynde skiver

Sådan gør du

Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter.
Tilsæt aspargesstykkerne samt bouillon og vin.
Lad det hele småkoge 8-10 minutter.
Kom fløde og ærter i og kog det ca. 1 minut, men ikke så længe at de mister farven.
Blend suppen og si den og smag til med salt og lidt cayennepeber.
I mens lægges parmaskinken på en bageplade med bagepapir og ristes i en 200° varm ovn 5-10 minutter, til de er sprøde.
Knæk dem i grove bidder og drys dem over suppen ved serveringen.

Udskriv opskrift