(4 personer)
Ingredienser
600-700 g jordskokker, skrællede og skåret i mindre stykker
1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, grofthakkede
½ tsk. korianderfrø
1 l grønsagsbouillon, fx Herbamare
2 spsk. olivenolie
1 dl piskefløde
1-2 spsk. citronsaft
Kværnet salt og peber
Klippet purløg til pynt
Sådan gør du:
Kom jordskokker, løg, hvidløg og korianderfrø i en gryde og hæld vand på, så det knapt dækker.
Bring det i kog og lad det simre ca. 15 minutter, til jordskokkerne er møre.
Blend det til en cremet puré, ved at fylde suppen i en blender af et par gange.
Hæld puréen tilbage i gryden og tilsæt bouillon, olie og fløde.
Bring suppen i kog og smag til med citronsaft, salt og peber.
Suppen pyntes med purløg og serveres.