Jordskoksuppe m/chili

(4 personer)

Ingredienser

250 g gulerødder, skåret i tern
250 g jordskokker, skåret i tern
5 mellemstore løg, hakkede
5 fed hvidløg, hakkede
½ chili, uden kerner, hakket
1 spsk. kokosolie
1½ l vand eller økologisk grønsagsbouillon
Lidt citronsaft
¼-½ bundt bredbladet persille, hakket

Sådan gør du:

Sauter løg, chili og hvidløg i en gryde i kokosolie til løgene er klare.
Sauter jordskokker og halvdelen af gulerodsternene ca. 10 minutter sammen med løgene.
Hæld vand eller bouillon på, bring det i kog og lad det dernæst simre ca. 30 minutter.
Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist de resterende gulerodstern på en pande og vend dem til sidst med hakket persille.
Server suppen med gulerodstern og citronbåde.

Vidste du, at du kan bruge følgende til fyld eller drys i din suppe
Stegte kyllingestrimler
En skefuld humus
Græskarkerner, let ristede på en tør pande
Grøn pesto
Kogt quinoa eller perlespelt

Udskriv opskrift