(4 personer)
Ingredienser
200 g bacon, skåret i tern
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
800 g kartofler, skrællede og skåret i tern
2 porrer, skåret i skiver
4 fed hvidløg, grofthakkede
25 g smør
1-1¼ l kogende grønsagsbouillon, fx Nature Compagnie
1 dl piskefløde
Kværnet salt og peber
Lidt citronsaft
1 bakke karse
Sådan gør du:
Steg baconen sprød og gylden i en gryde.
Skær forårsløg og lad dem stege med ca. ½ minut.
Tag baconternene op med en ske og læg dem på køkkenrulle, men lad være med at skylle gryden.
Kom kartofler, porrer og hvidløg i gryden og sauter til grønsagerne er bløde, men ikke har fået farve.
Hæld kogende bouillon på og lad suppen koge 15 minutter.
Kom suppen op i en blender og blend den helt glat sammen med fløden.
Smag suppen til med salt, citronsaft og peber.
Suppen toppes med bacon, forårsløg og karse og serveres med ristet rugbrød.