Ingredienser
100 g bacon, skåret i små tern
1 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
3 stængler bladselleri, skåret i små tern
2 gulerødder, skåret i små tern
1 pastinak, skåret i små tern
1 spsk. paprika
½ tsk. stødt chili
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
8 dl grønsagsbouillon
4 laurbærblade
1 dåse kikærter
Kværnet salt og peber
50 g pasta-suppehorn
1 stor håndfuld hakket basilikum
Reven parmesanost til drys
Reven usprøjtet citronskal til pynt
Sådan gør du:
Steg bacon, hvidløg og løg i en gryde eventuelt i lidt olivenolie.
Tilsæt bladselleri, gulerødder, pastinak, paprika og chili, og svits det hele 3-4 minutter.
Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade, og lad det simre under låg i ca. 40 minutter.
Tilsæt kikærterne, og lad suppen simre videre i ca. 10 minutter.
Smag suppen til med salt og peber.
Kog pastaen i en gryde for sig selv efter pakkens anvisning.
Lige før servering røres hakket basilikum i suppen.
Kom en stor skefuld suppehorn i fire skåle, og hæld suppe over.
Drys med parmesan og citronskal og server suppen.