4 personer
Det skal du bruge:
300 g svampe, fx champignon, kantareller, skåret i mindre bidder
1 fed hvidløg, finthakket
3 skalotteløg, finthakkede
Smør til stegning
8 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
2 dl hvidvin
1 spsk. hvedemel
2 dl piskefløde
2 spsk. sherry
Kværnet salt og peber
Topping:
150 g bacon, skåret i tern
Olivenolie til stegning
1 fed hvidløg, finthakket
Reven skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket merian
Sådan gør du
Tag 1 dl små, pæne svampe fra til toppingen.
Varm smør og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter.
Tilsæt svampene og steg til al væden er forsvundet.
Hæld bouillon og vin ved og lad det koge 5 minutter.
Pisk melet ud i fløden, tilsæt det og lad det koge 5 minutter og smag til med sherry, salt og peber.
Topping:steg baconternene i lidt olie sammen med de svampe, der er taget fra.
Tilsæt hvidløget når baconen er ved at være færdigstegt.
Bland med citronskal og merian og kom blandingen på suppen, der eventuelt portionsanrettes – eller toppingen serveres i en skål ved siden af.